bra städföretag i linköping

Detta skall du göra när du anlitar ett städföretag för hemstäd

Direkt efter att du har ringt ett städföretag så kommer deras kundtjänst sätta igång med att göra en plan för att städa ditt hus och skickar iväg ett team med duktiga och erfarna städare som alla besitter olika expertisområden.

Gör detta innan du anlitar ett städföretag

#1. Städa innan städningen

Djupstädning är det som städarna från städföretaget kommer göra. Självklart kommer de inte klaga över att det ligger smutsiga kläder på sängen eller att ditt stänkskydd i köket är fettigt. Det är en del av deras jobb. Men om du lämnar huset extremt stökigt så kommer mycket av deras tid och energi gå åt för att städa hela huset. Städarna är inte mer än mänskliga. Med allt för mycket arbete så kan de få svårt att fokusera på de viktiga sysslorna, oavsett hur motiverade och produktiva de än är. Så utför den städning som behövs innan djupstädningen. Det hjälper dem och det hjälper också dig själv.

#2. Skapa tydliga instruktioner

Ett professionellt städföretag i Linköpng har oftast standardiserade städrutiner för hus, men du kan alltid be om en anpassad rutin för att möta just dina behov och önskemål. Var bara säker på att du lämnar tydliga instruktioner till städarna innan de sätter igång. Medan du väntar på att städarna kommer så kan du använda tiden till att skriva ner en steg-för-steg instruktion på papper. Gör en punkt för varje sak som skall städas och skriv tydligt vad du förväntar dig.

#3. Behandla städpersonalen med respekt

Om du väljer att stanna kvar hemma när städarna skall städa så måste du behandla dem med respekt. Skapa en vänskaplig miljö så att städarna bekvämt kan utföra sitt arbete. Du bör inte gå och bevaka dem medan de arbetar för det kan distrahera dem. Om du är orolig för dina högar med viktiga papper, räkningar och annat känsligt material bör du istället låsa in dem.

#4. Utvärdera städarbetet på ett konstruktivt sätt

Städpersonalen kan ha missförstått några av dina instruktioner. Om något inte blir helt som du förväntat bör du förklara detta för städarna på ett respektfullt sätt. Att utvärdera deras arbete är inte brottsligt. Professionella städare blir ofta glada när du visar att du bryr dig om det som de har gjort. Gör tydligare instruktioner för hur du vill att de skall hantera olika saker och fråga dem ifall de kan hantera det. Men var noggrann med att ge dem komplimanger om deras prestation överträffar dina förväntningar.

#5. Ge mer pengar för extrauppgifter som de utför

Varje städare är specialiserad på ett visst område. Till exempel så är det inte alla som putsar fönster. Detta är betydligt vanligare inom städtjänster med stora städföretag, eftersom de har ett enormt utbud av olika rengöringstjänster. Om du ber dem putsa fönster och de gör det åt dig så bör du betala dem extra för att de har utfört den uppgiften. Du kan också se efter om de erbjuder mer heltäckande städpaket som inkluderar de extratjänster du behöver.

Detta är 5 saker som du bör överväga när du anlitar rekommenderade städfirmor i Linköping för hemstäd. Om du kan göra alla dessa saker så kan du få en lång och sund affärsrelation till städföretaget.