Städtips

10 eco-vänliga städtips för en renare och hållbar miljö

Eco-vänlig städning är inte bara bra för miljön utan också för din hälsa. Att använda naturliga och giftfria produkter minskar vår exponering för farliga kemikalier samtidigt som det bevarar naturens resurser. Här är 10 experttips för att hjälpa dig att göra din städning mer miljövänlig och hållbar.

1. byt ut kemiska rengöringsmedel mot naturliga alternativ

Att byta ut dina kemiska rengöringsmedel mot naturliga alternativ är det första steget mot en mer miljövänlig städning. Använd naturliga ingredienser som ättika, bikarbonat och citronsaft för att rengöra ditt hem på ett säkert och effektivt sätt.

2. undvik engångsartiklar

Engångsartiklar såsom servetter, plastpåsar och bomullsdisktrasor är inte bara skadliga för miljön utan också kostsamma i längden. Byt ut dem mot mer hållbara alternativ som tygtrasor och återanvändbara förpackningar för att minska avfall och spara pengar.

3. investera i återvinningsbara städredskap

Välj städredskap som kan återvinnas för att minska din klimatpåverkan. Undvik plastprodukter och satsa istället på miljövänliga alternativ såsom borstar och mopphuvuden av naturliga material som trä och bomull.

4. minska vattenförbrukningen

Att minska vattenförbrukningen är en viktig del av hållbar städning. Använda endast den mängd vatten som behövs, stäng av kranen när den inte används och fixa läckande kranar och toaletter så snabbt som möjligt för att spara vatten och minimera avfall.

5. återvinn förpackningar och produkter

Att återvinna förpackningar och produkter är ett enkelt sätt att minska ditt ekologiska fotavtryck. Sortera dina sopor korrekt och se till att återvinna så mycket som möjligt. För att underlätta återvinning kan du också välja produkter med återvinningsbara förpackningar.

6. tvätta kläder på lägre temperaturer

Genom att tvätta dina kläder på lägre temperaturer kan du spara energi och minska utsläppen av växthusgaser. Välj lägre temperaturer på din tvättmaskin och undvik att använda torktumlare om möjligt. Häng istället upp dina kläder för att torka naturligt.

7. använd återanvändbara städprodukter

Att använda återanvändbara städprodukter som trasmoppar och diskborstar är ett enkelt sätt att minska avfall och spara pengar. Genom att tvätta och återanvända dina städredskap istället för att köpa nya bidrar du till en mer hållbar städning.

8. kemikaliefria alternativ för luktborttagning

Att använda kemikaliefria alternativ för luktborttagning i ditt hem är inte bara bättre för miljön utan också för din hälsa. Prova naturliga luktborttagningsmedel som ättika, kaffe eller torkade örter istället för att förlita dig på kemiska doftprodukter.

9. rengör regelbundet och undvik överflödig smuts

Att rengöra ditt hem regelbundet är ett viktigt steg för att hålla det rent och hälsosamt. Undvik att låta smuts och damm byggas upp genom att göra en städningsschema och följa det regelbundet. På så sätt undviker du överflödig smuts och behöver inte använda starka kemikalier för att rengöra.

10. sprid kunskap och inspirera andra

Sprid kunskap om eco-vänlig städning och inspirera andra att göra detsamma. Dela dina tips och erfarenheter med vänner, familj och grannar för att bidra till en mer hållbar städning. Tillsammans kan vi göra en stor skillnad för miljön och vår hälsa!

Det var de 10 eco-vänliga städtipsen som kan hjälpa dig att göra din städning mer miljövänlig och hållbar. Genom att använda naturliga och giftfria produkter, minska avfall och spara resurser kan vi alla bidra till en renare och hälsosammare miljö för framtida generationer.

Håll utkik efter fler artiklar och tips om eco-vänlig städning här på vår webbsida.## Varför är eco-vänlig städning viktig?

Eco-vänlig städning är inte bara en trend, det är ett viktigt steg mot att bevara vår planet och vår hälsa. Traditionella rengöringsprodukter innehåller ofta farliga kemikalier som kan vara skadliga för både miljön och vår kropp. De kan orsaka föroreningar i våra vattenresurser och luft samt bidra till allergier och andra hälsoproblem.

Genom att byta ut kemiska rengöringsmedel mot naturliga alternativ kan vi minska vår exponering för dessa farliga ämnen och samtidigt minska vår negativa påverkan på miljön. Eco-vänlig städning handlar om att göra medvetna val som främjar hållbarhet och bevarande av naturens resurser.

En annan viktig aspekt av eco-vänlig städning är att minska avfall och använda återvinningsbara material och produkter. Engångsartiklar och förpackningar bidrar till överflödig avfall och skapar belastning på våra sopdeponier. Genom att välja återanvändbara städredskap och bli mer medvetna om sortering och återvinning kan vi minska vår ekologiska fotavtryck och spara resurser.

Förutom att vara bra för miljön har eco-vänlig städning också fördelar för vår hälsa. Genom att använda naturliga ingredienser och undvika farliga kemikalier minskar vi risken för allergiska reaktioner, problem med andningsorganen och andra hälsoproblem. Det skapar en säkrare och friskare miljö för oss själva och våra familjer.

Eco-vänlig städning är inte komplicerat eller dyrt. Det handlar om att tänka hållbart, välja rätt produkter och implementera enkla vanor i vår städrutin. Varje individ kan göra en skillnad genom att göra medvetna val och sprida kunskapen vidare till andra.

Fortsätt läsa för mer insider-tips och detaljerade råd om hur du kan göra din städning mer eco-vänlig.

bra rengöringsutrustning för kontoret

Borde du köpa din egna rengöringsutrustning till kontoret?

Har ditt kontor rengöringsutrustning? Som småföretagare är det viktigt att du tar så många steg som möjligt för att hålla din arbetsplats ren. Underlåtenhet att hålla din arbetsplats ren kan sänka produktiviteten, det kan få ditt företag att se mindre professionellt ut och det kan leda till tvister mot ditt företag.

Köpa rengöringsutrustning till kontoret

Som en del av din strävan att hålla kontoret rent kan du överväga att köpa kommersiell rengöringsutrustning, eller med andra ord kontorsstädningsmaterial. Vissa tror att detta inte är det bästa valet för småföretagare och här ska vi förklara varför.

Kostnad

Högkvalitativ kommersiell rengöringsutrustning kan vara mycket dyrt att köpa och för vissa småföretagare är det en kostnad som inte är värt det. Om du tänker på hur ofta du använder utrustningen kommer du snart att upptäcka att det är ett mycket dyrt köp och att dessa pengar kan spenderas bättre någon annanstans. I stället för att köpa kommersiell rengöringsutrustning är det ofta möjligt att hyra den för en bråkdel av kostnaden.

Lagringsutrymme

Om du väljer att köpa mycket rengöringsutrustning måste du också överväga var du ska förvara den. Denna skrymmande utrustning kan ta mycket utrymme, vilket också kan öka dina allmänna kostnader. Många småföretagare föredrar att använda detta utrymme för något som är mer relevant för deras verksamhet.

Användare av rengöringsutrustningen

Ett annat problem med att köpa din egen kommersiella rengöringsutrustning är att du då måste anställa någon som är kompetent att använda denna typ av utrustning. Om personen därefter lämnar sin anställning hos dig måste du hitta någon annan som är kompetent att använda den specifika kommersiella utrustningen.

Alternativet

Å andra sidan, om du anlitar en städfirma i Linköping för kontorsstäd. De kommer ofta med egen rengöringsutrustning. Det betyder att du inte behöver köpa eller hyra din egen rengöringsutrustning. Företaget som du hyr av bör ha tillgång till den senaste och bästa rengöringsutrustningen när de ska utföra sina städtjänster. Det betyder att du inte kommer att sitta fast med gammal utrustning så länge eftersom du helt enkelt inte kanske har råd att köpa nya apparater. Eftersom de kommer att kunna ta med sig sin egen utrustning när de besöker, behöver du inte oroa dig för att hitta någonstans för att lagra utrustningen när du inte använder dem. De som kommer för att städa kommer också ha kompetens gällande hur man arbetar med rengöringsutrustningen.

anlita proffs för fönsterrengöring

De 5 viktigaste skälen till varför du bör hyra in städföretag för fönsterrengöring

Du kan försöka att rengöra fönstren, men du bör veta att fönsterrengöring är en delikat uppgift som måste lämnas åt experterna. Städföretag som utför fönsterrengöring är inte bara utrustade med rätt rengöringsinstrument och miljövänliga kemikalier. De har också en stor mängd erfarenhet vilket gör att dina fönster kommer bli helt rena. Det här inlägget utforskar skäl till varför du ska anlita professionella städare till rengöring av dina fönster. Läs vidare för att upptäcka de fem ultimata skälen för att boka bra städfirmor i Linköping för fönsterrengöring.

1. Städföretagens erfarenhet av fönsterrengöring

För det första är det viktigt att komma ihåg att olika typer av fönster kräver unika rengöringstekniker. Till exempel måste fönster som rör sig från topp till botten först rengöras på den övre halvan. Det är bäst att endast rengöra botten efter att både utsidan och insidan av den övre delen har rengjorts helt. Rengöringen på fönster baseras på vilken rörelse din hand gör. Detta är mycket viktiga för att eliminera smuts i ditt fönster. Alternativet till allt detta är att använda proffs om du vill att dina fönster ska se bländande ut och vara fläckfria.

2. Rengöringsutrustning/material/effektivitet

Dessutom innebär fönsterrengöring användning av lämpliga sugmaskiner, rengöringslösningar och verktyg som du kanske inte har som husägare. Även om du köper sådana kemikalier och utrustning kanske du aldrig förstår hur de ska användas för att ge dina fönster den glittrande ytan som du längtar efter. Till exempel använder professionella städföretag tryckdrivna system för att bli av med de mest envisa fläckarna på ditt fönsterglas. Andra komplexa tekniker som professionella städare använder inkluderar att använda avjoniserat vatten för att effektivt eliminera smuts på dina fönster. Miljövänliga kemikalier används för att mjukna och lossa torkade fläckar. Samt förlängningsstänger och stegar för att nå de övre delarna i fönstren.

3. Säkerhet vid fönsterrengöring

Många husägare har fått skador när de försökt rengöra svåråtkomliga delar av fönstren. Istället för att riskera ditt liv och din hälsa när du försöker rengöra svåra delar av fönstren. Tänk på din säkerhet och bjuda in specialister så att de kan göra ett fantastiskt jobb. Till skillnad från dig har experterna inga problem att arbeta på fönster på höga tak och andra intrikata element i dina strukturer.

4. Pengar/tid

Medan de flesta husägare bestämmer sig för att rengöra sina fönster med idén att de kommer att spara pengar och tid, är de jobb som professionella städare kan utföra alldeles för utmanande för en nybörjare. Och kommer sannolikt att ta många timmar, om inte dagar. Därför är det många som kontaktar professionella städföretag efter misslyckade försök att rengöra fönstren. Under den avbrutna rengöringen slösas pengar och tid bort medan kvalificerade städare skulle ha använt mindre av båda för att utföra samma uppgifter.

5. Sinnesro att ett proffs rengör dina fönster

Att anlita en städfirma för din fönsterrengöring ger den efterfrågade säkerheten och sinnesron som kommer från vetskapen om att ditt jobb utförs av erfarna händer och att utmärkta resultat garanteras. Du kan också vara säker på att din fastighet inte skadas under städningen.

bra städföretag i linköping

Detta skall du göra när du anlitar ett städföretag för hemstäd

Direkt efter att du har ringt ett städföretag så kommer deras kundtjänst sätta igång med att göra en plan för att städa ditt hus och skickar iväg ett team med duktiga och erfarna städare som alla besitter olika expertisområden.

Gör detta innan du anlitar ett städföretag

#1. Städa innan städningen

Djupstädning är det som städarna från städföretaget kommer göra. Självklart kommer de inte klaga över att det ligger smutsiga kläder på sängen eller att ditt stänkskydd i köket är fettigt. Det är en del av deras jobb. Men om du lämnar huset extremt stökigt så kommer mycket av deras tid och energi gå åt för att städa hela huset. Städarna är inte mer än mänskliga. Med allt för mycket arbete så kan de få svårt att fokusera på de viktiga sysslorna, oavsett hur motiverade och produktiva de än är. Så utför den städning som behövs innan djupstädningen. Det hjälper dem och det hjälper också dig själv.

#2. Skapa tydliga instruktioner

Ett professionellt städföretag i Linköpng har oftast standardiserade städrutiner för hus, men du kan alltid be om en anpassad rutin för att möta just dina behov och önskemål. Var bara säker på att du lämnar tydliga instruktioner till städarna innan de sätter igång. Medan du väntar på att städarna kommer så kan du använda tiden till att skriva ner en steg-för-steg instruktion på papper. Gör en punkt för varje sak som skall städas och skriv tydligt vad du förväntar dig.

#3. Behandla städpersonalen med respekt

Om du väljer att stanna kvar hemma när städarna skall städa så måste du behandla dem med respekt. Skapa en vänskaplig miljö så att städarna bekvämt kan utföra sitt arbete. Du bör inte gå och bevaka dem medan de arbetar för det kan distrahera dem. Om du är orolig för dina högar med viktiga papper, räkningar och annat känsligt material bör du istället låsa in dem.

#4. Utvärdera städarbetet på ett konstruktivt sätt

Städpersonalen kan ha missförstått några av dina instruktioner. Om något inte blir helt som du förväntat bör du förklara detta för städarna på ett respektfullt sätt. Att utvärdera deras arbete är inte brottsligt. Professionella städare blir ofta glada när du visar att du bryr dig om det som de har gjort. Gör tydligare instruktioner för hur du vill att de skall hantera olika saker och fråga dem ifall de kan hantera det. Men var noggrann med att ge dem komplimanger om deras prestation överträffar dina förväntningar.

#5. Ge mer pengar för extrauppgifter som de utför

Varje städare är specialiserad på ett visst område. Till exempel så är det inte alla som putsar fönster. Detta är betydligt vanligare inom städtjänster med stora städföretag, eftersom de har ett enormt utbud av olika rengöringstjänster. Om du ber dem putsa fönster och de gör det åt dig så bör du betala dem extra för att de har utfört den uppgiften. Du kan också se efter om de erbjuder mer heltäckande städpaket som inkluderar de extratjänster du behöver.

Detta är 5 saker som du bör överväga när du anlitar rekommenderade städfirmor i Linköping för hemstäd. Om du kan göra alla dessa saker så kan du få en lång och sund affärsrelation till städföretaget.

ekologiska rengöringsmedel för hemstädning

Hemstädning med naturliga och giftfria rengöringsmedel

En hemstädning är något som alla måste göra för att bibehålla ett rent hem. Din, din familjs och dina husdjurs säkerhet ska alltid vara den högsta prioriteten när du städar hemma. Många av ingredienserna du behöver för att göra naturliga giftfria rengöringsmedel har du förmodligen redan i ditt hem. Om du tänker att du inte har tid att skapa egna hushållsrengöringsmedel, tänk om! Det är inte tidskrävande, inte heller är det bökigt.

 Miljövänliga rengöringsmedel vid hemstädning

Om du vill jaga bort bakterier och baciller så fort som möjligt, introducera ditt hem till ett hälsosamt sätt att rengöra hem. Plocka fram dina trasor, svampar och torkhanddukar och skrid till verket. Men först måste du bli bättre bekant med de rengöringsprodukter du kommer att behöva.

Vinäger när du städar hemma

Du har nog hört allt om hur användbart vinäger kan vara att ha i ett hem. Detta använder vår städfirma i Linköping nästan till allt. Vitvinsvinäger är en typ av syra som är mycket mild. Av den anledningen fungerar den bra som ett rengöringsmedel. Oroa dig inte för att ditt hem kommer luktar som vinäger eftersom lukten snabbt försvinner när den har torkat på en yta. Vitvinsvinäger är väldigt bra för att lösa sådana saker som tvålskum i badkaret, hårdvattenavlagringar och smuts. Det är också ett antibakteriellt medel som snabbt och enkelt dödar både bakterier och baciller.

Bikarbonat – Billigt och bra

Bikarbonat är en billig ingrediens som är utmärkt för att eliminera lukt i hela hemmet. Placera det i kylskåpet i en liten behållare eller skär en citron itu och strö bikarbonat inuti den och lägg den sedan i frysen. Du kan också strö ut det på golvet och sedan dammsuga upp det för att hålla din matta fräsch. Det fungerar också bra till att få bort lukt från husdjur. Bikarbonat gör också ett mycket bra jobb när det används som ett skonsamt skurpulver. Majsmjöl är en annan naturlig ingrediens som är mycket användbar när det gäller att bli av med spill på mattor.

Du har kanske sett Borax i tvättmedelsgången i mataffären där du handlar. Borax är namnet på den naturliga mineralföreningen som även kallas Natriumbikarbonat. Borax är bra till en rad rengöringsuppgifter i ditt hem. Det tar bort smuts, är ett naturligt medel mot svamp, får bort en mängd olika lukter och det kan också fungera som ett desinfektionsmedel. Det är dock viktigt att notera att Borax måste användas med försiktighet och med varsamhet när barn eller djur är i närheten. Detta beror på att det är giftigt om det förtärs.

Väteperoxid – giftfritt blekmedel

Väteperoxid som har en koncentration av tre procent är ett utmärkt giftfritt blekmedel som fungerar som en fläckborttagare. Det kan också användas som desinfektionsmedel när det krävs.

Om du letar efter något naturligt att polera dina möbler med behöver du inte leta längre än till närmsta flaska med olivolja. Sodavatten när det är fräscht är också mycket bra till att polera möbler och kan fungera som en fläckborttagare för kläder och möbelklädsel. En annan utmärkt fläckborttagare är citronjuice. Citronjuice doftar gott och sprider en ren doft. Det fungerar också bra som en fettlösare och en typ av giftfritt blekmedel. Hemstädning blev plötsligt väldigt mycket enklare för dig!

så väljer du den bästa flyttfirman

Tips för hur du undviker problem när du anlitar en flyttfirma

Många är rädda för att flytta. Ofta känner man sig orolig för att man har hört hemska skräckinjagande historier om stora dolda avgifter, trasiga möbler och värdesaker som hållits gisslan av oärliga flyttfirmor.

Även om dessa saker händer ibland så kan jag lova dig att det finns många fler väl ansedda flyttfirmor som du kan anlita istället, för en smidig flytt och en trevlig upplevelse. Det är lättare att undvika dessa problem om du tar dig ordentligt med tid för att hitta den rätta flyttfirman för dig.

10 enkla tips på hur du undviker problem när du anlitar en flyttfirma

 1. Att anlita en flyttfirma som inte verkar ha en plan för flytten är en vanlig anledning till att du får dålig erfarenhet. Många saker måste koordineras då du ska flytta och det krävs en god planering för att fixa det.
 2. Bestäm din budget och få med alla kostnader. Du bör inte glömma även den minsta lilla utgift när du planerar din flytt.
 3. Nästa sak att tänka på är att du anlitar en erfaren flyttfirma. Erfarna flyttare har kunskapen och är duktiga samt vet vad de gör.
 4. Om du inte känner dig trygg med flyttfirman så borde du inte anlita dem. Undvik också de som säger att de bara kan ge dig en offert online eller via telefon.
 5. Läs omdömen och recensioner om flyttfirman så att du hittar en flyttfirma som passar just dina behov. Lista de flyttfirmor som verkar mest intressanta och be dem sedan om en intervju hemma hos dig.
 6. De bästa offerterna är de som en representant från flyttfirman kan ge dig efter att varit hem till dig och sett vad du vill ha flyttat. Se till att alla saker är inkluderade i offerten så att du inte blir överraskad med några sista minuten kostnader på fakturan.
 7. Specificera de tjänster du vill ha såsom packning, på- och avlastning etc. Om du har några särskilda behov så är det bäst att du talar om det för flyttfirman. Undvik att ändra saker i sista minuten då det kan leda till sämre kvalité för dig.
 8. Få en skriftlig offert och diskutera allt som du inte förstår på den med flyttfirman. Jämför 2-3 olika offerter som du fått och förhandla sedan så du verkligen får det bästa erbjudandet. Skriv bara under kontraktet då du verkligen har bestämt dig.
 9. Allt som ska flyttas bör packas ordentligt. Sakerna bör packas olika beroende på deras storlek, form och material. Ömtåliga saker måste hanteras försiktigt och erfarna flyttare kan hjälpa dig att packa dem på ett systematiskt sätt som minimerar risken för skada.
 10. Dina saker bör lastas på och lastas av med försiktighet för att se till att de inte skadas. Om alla dessa steg följs då du ska flytta så kommer du lyckas med att få en smidig flyttupplevelse.
allt om flyttkartonger och flyttlådor online

Billiga flyttkartonger – Flytta smart

Om vi gnäller över de utgifter som drabbar oss när vi flyttar, så bör vi också se på hur skönt det är att slippa stressen och oron av att tappa bort några av våra saker. Att hyra flyttlådor kostar inte bara pengar, utan de ger oss också en säkerhet för våra viktigaste ägodelar. Men man bör fundera över vilket föremål som ska packas var så att man köper rätt flyttlådor.

Lågprisflyttkartonger – det lätta sättet att flytta

Flyttlådor är inte bara till för att förvara våra saker då vi flyttar till ett nytt hem eller kontor, utan de kan också förvara många saker som vi kanske inte ska använda på en gång, och då bör man se till att man skaffat en stark flyttlåda av bra kvalité.

Lågprisflyttlådor efter behov

Många företag med flyttmaterial erbjuder många olika lågprisflyttkartonger också. De är en stor hjälp till att ha lådor att packa i under flytten till rimliga priser.

 • Stora flyttlådor (50*50*40cm) – Dessa lådor passar bra till stora och tunga föremål. Du kan också förvara dina elektriska apparater som du tänkt ställa i förrådet i säkerhet i dessa.
 • Mellanstora flyttlådor (45*35*30cm) – Detta är den s.k. standard flyttlådan och kan användas till att packa köksgeråd och böcker. Du kan även använda den till packa ner föremål av nästan vilken sort som helst med.
 • Extra stora flyttlådor (58*58*40cm) – Dessa är designade till sängkläder, mattor, kläder och andra textiler.

Försiktighet under packning

Om du hyr från ett företag med flyttmaterial se alltid till att du använder dig av varje användbart material tillgängligt för att packa sakerna. Företagen är välutrustade med alla möjliga sorters flyttlådor och med andra sorters saker som kan göra din packning lättare. Eftersom vi också har mycket ömtåliga saker i hemmet så bör vi packa dem på rätt sätt. Försök att sortera ut de viktigaste och dyraste sakerna. Packa sedan in dem i skum eller bubbelplast.

Du kan också lägga ner små frigolitbitar i flyttlådan för att undvika klirrande ljud och skador, eller för att undvika den extra kostnaden kan du stoppa ner tidningspapper mellan sakerna. Efter att du packat ner allt i lådorna kan du också tejpa ihop små lådor tillsammans med varandra med plastfolie. Detta förebygger också att de lossnar eller gnuggas mot varandra.

Märk alltid lådorna utefter vilket rum det ska till på nya stället. Det hjälper den som flyttar lådorna att ställa lådorna där de ska vara. Och det gör att du slipper lyfta och släpa lådorna till vart det nu ska efter att flyttarbetarna är klara med att bära in alla lådor till dig.

Lågprisflyttlådor är inte en dålig investering då man ska flytta. Men säkerheten av alla föremål bör alltid komma främst. Om du hyr in flyttarbetare så slipper du också själv stressen med att packa lådor och bära dem. Många företag som erbjuder flyttmaterial har också en allservice och erbjuder gärna en helhetslösning för att göra kunderna nöjda.

Anlita en pålitlig städfirma – Flyttstädning Linköping

smarta städtips inför vårstädningen

Vårstäda – Gör din städning effektivare

Det är ett tufft jobb, men någon måste göra det, och jag kan slå vad om att du som läser detta, är just den personen (jag vet att jag är det). Men spendera inte mer tid med att städa än du behöver! Följ dessa vårstädningstips för att få dina sysslor snabbt utförda.

Ok, så alla vet att vi måste vårstäda vårt hem om vi vill att det ska vara rent och orsaka mindre stress. Om du är som jag så skjuter du säkert upp en hel del städning under vintern med motivationen att du måste kunna öppna och vädra huset för att verkligen få det rent.

Inga problem. Det är snart vår så nu är det dags att få det smutsiga jobbet gjort. Inget mer skjutande till framtiden. Vi kan få in fräsch luft i huset och få hemmet rent, men behöver inte spendera mer tid på det än vi behöver.

Vårstädningstips – Få vårstädningen snabbt överstökad!

Så utan att dra ut på det längre, här kommer några vårstädningstips som kommer få dina städsysslor snabbt utförda.

 1. Det första vårstädningstipset att ta åt dig är att göra en lista på vad som bör göras. För mig så gör det städningen supersnabb.

Varför? Undrar du.

Bra fråga!

När du gör en detaljerad lista över vad som behöver göras så kommer du att spendera mindre tid med att vanka av och an i hemmet görandes lite ditt och datt. Du behöver fokusera insatsen då du utför en vårstädning annars kommer det att ta en evighet.

Så hur gör du din vårstädningslista?

Ja, det första du bör göra är att gå runt i rum för rum och kolla vad du inte rengjort på länge. Detta inkluderar fläktar, under soffor, väggar etc. Glöm inte hörnen i taken.

Ett bra sätt att få bort spindelväv är helt enkelt med en sop. En sop når upp till toppen av väggen utan problem och innebär att du slipper klättra.

Gå igenom varje rum och gör en checklista på vad du bör göra. På så sätt kan du systematiskt städa igenom rum för rum och få allt utfört.

Om du försöker att vårstäda utan en checklista kommer du att gå från syssla till syssla utan att egentligen avsluta något av städjobben.

 1. Ett annat vårstädningstips är att se till att du använder de rätta rengöringsmedlen för jobbet.

Ett vanligt misstag som man gör när man städar (jag har också varit skyldigt till detta) är att man använder ett eller två allrengöringsmedel för att rengöra allt i hela huset. Detta är viktigt att veta angående vårstädningen, eftersom om du använder ett allrengöringsmedel så kan du spendera alldeles för mycket tid till att skrubba saker då du egentligen inte behöver.

Så vilka sorts rengöringsmedel bör jag använda till min vårstädning?

Du bör se till att du använder ett rengöringsmedel som är anpassat för jobbet. Till exempel, om du städar badrummet så bör du använda ett rengöringsmedel för badrum som är utformad för att ta bort exempelvis tvålbeläggningar. Om du inte använder det kommer du att spendera alldeles för mycket tid för att få din dusch ren.

Om du försöker att få golvet att få samma färg som det hade från början, se till att du använder ett golvrengöringsmedel och att du använder en skrubborste istället för en mopp. Du kommer att spendera mindre tid för att få ditt köksgolv rent om du använder dig av en skrubborste, istället för om du försöker få det glänsande rent med en mopp. Dessutom blir resultatet bättre.

 1. På vårstädningstipslistan finns också att måla väggarna.

Tekniskt sett så är detta inte städning, men att måla sina väggar är ett enkelt och billigt sätt att verkligen få hemmet att glänsa, och det är perfekt att göra på våren eftersom du kommer att behöva ha fönstren öppna då du målar.

Om du vill att ditt hem ska ha en lätt och luftig känsla, så välj en ljus färg. Har du hittat en mörk färg som du verkligen älskar, måla då en av dina fyra väggar i ett rum med den mörkare färgen och resten med en ljus färg. Kontrasten kommer slå med häpnad.

 1. Det bästa vårstädningstipset är att lära sig hur man snabbt städar huset.

Om du har blivit en mästare på att snabbt städa ditt hus så kommer dina vårstädningssysslor bli utförda i ett nafs och du kommer att ha massor med tid över att njuta av vårvädret, istället för att få ditt hus tillbaka i ett bra skick.

Jag har lärt mig att städa mitt hus snabbt ifrån en bok om snabbstädning, så mina vårstädningssysslor blir klara på en bråkdel av tiden som det förut tog mig att få dem gjorda. Så nu har jag mer tid att njuta av saker som jag älskar att göra, istället för det jag tycker är tråkigt att göra.

Men inte bara det, sen jag lärt mig konsten med att snabbt städa mitt hem, så behöver jag inte tråka ut oväntade gäster med att städa eller spendera hela dagen varje dag med att städa huset resten av året heller.