ekologiska rengöringsmedel för hemstädning

Hemstädning med naturliga och giftfria rengöringsmedel

En hemstädning är något som alla måste göra för att bibehålla ett rent hem. Din, din familjs och dina husdjurs säkerhet ska alltid vara den högsta prioriteten när du städar hemma. Många av ingredienserna du behöver för att göra naturliga giftfria rengöringsmedel har du förmodligen redan i ditt hem. Om du tänker att du inte har tid att skapa egna hushållsrengöringsmedel, tänk om! Det är inte tidskrävande, inte heller är det bökigt.

 Miljövänliga rengöringsmedel vid hemstädning

Om du vill jaga bort bakterier och baciller så fort som möjligt, introducera ditt hem till ett hälsosamt sätt att rengöra hem. Plocka fram dina trasor, svampar och torkhanddukar och skrid till verket. Men först måste du bli bättre bekant med de rengöringsprodukter du kommer att behöva.

Vinäger när du städar hemma

Du har nog hört allt om hur användbart vinäger kan vara att ha i ett hem. Detta använder vår städfirma i Linköping nästan till allt. Vitvinsvinäger är en typ av syra som är mycket mild. Av den anledningen fungerar den bra som ett rengöringsmedel. Oroa dig inte för att ditt hem kommer luktar som vinäger eftersom lukten snabbt försvinner när den har torkat på en yta. Vitvinsvinäger är väldigt bra för att lösa sådana saker som tvålskum i badkaret, hårdvattenavlagringar och smuts. Det är också ett antibakteriellt medel som snabbt och enkelt dödar både bakterier och baciller.

Bikarbonat – Billigt och bra

Bikarbonat är en billig ingrediens som är utmärkt för att eliminera lukt i hela hemmet. Placera det i kylskåpet i en liten behållare eller skär en citron itu och strö bikarbonat inuti den och lägg den sedan i frysen. Du kan också strö ut det på golvet och sedan dammsuga upp det för att hålla din matta fräsch. Det fungerar också bra till att få bort lukt från husdjur. Bikarbonat gör också ett mycket bra jobb när det används som ett skonsamt skurpulver. Majsmjöl är en annan naturlig ingrediens som är mycket användbar när det gäller att bli av med spill på mattor.

Du har kanske sett Borax i tvättmedelsgången i mataffären där du handlar. Borax är namnet på den naturliga mineralföreningen som även kallas Natriumbikarbonat. Borax är bra till en rad rengöringsuppgifter i ditt hem. Det tar bort smuts, är ett naturligt medel mot svamp, får bort en mängd olika lukter och det kan också fungera som ett desinfektionsmedel. Det är dock viktigt att notera att Borax måste användas med försiktighet och med varsamhet när barn eller djur är i närheten. Detta beror på att det är giftigt om det förtärs.

Väteperoxid – giftfritt blekmedel

Väteperoxid som har en koncentration av tre procent är ett utmärkt giftfritt blekmedel som fungerar som en fläckborttagare. Det kan också användas som desinfektionsmedel när det krävs.

Om du letar efter något naturligt att polera dina möbler med behöver du inte leta längre än till närmsta flaska med olivolja. Sodavatten när det är fräscht är också mycket bra till att polera möbler och kan fungera som en fläckborttagare för kläder och möbelklädsel. En annan utmärkt fläckborttagare är citronjuice. Citronjuice doftar gott och sprider en ren doft. Det fungerar också bra som en fettlösare och en typ av giftfritt blekmedel. Hemstädning blev plötsligt väldigt mycket enklare för dig!