smarta städtips inför vårstädningen

Vårstäda – Gör din städning effektivare

Det är ett tufft jobb, men någon måste göra det, och jag kan slå vad om att du som läser detta, är just den personen (jag vet att jag är det). Men spendera inte mer tid med att städa än du behöver! Följ dessa vårstädningstips för att få dina sysslor snabbt utförda.

Ok, så alla vet att vi måste vårstäda vårt hem om vi vill att det ska vara rent och orsaka mindre stress. Om du är som jag så skjuter du säkert upp en hel del städning under vintern med motivationen att du måste kunna öppna och vädra huset för att verkligen få det rent.

Inga problem. Det är snart vår så nu är det dags att få det smutsiga jobbet gjort. Inget mer skjutande till framtiden. Vi kan få in fräsch luft i huset och få hemmet rent, men behöver inte spendera mer tid på det än vi behöver.

Vårstädningstips – Få vårstädningen snabbt överstökad!

Så utan att dra ut på det längre, här kommer några vårstädningstips som kommer få dina städsysslor snabbt utförda.

  1. Det första vårstädningstipset att ta åt dig är att göra en lista på vad som bör göras. För mig så gör det städningen supersnabb.

Varför? Undrar du.

Bra fråga!

När du gör en detaljerad lista över vad som behöver göras så kommer du att spendera mindre tid med att vanka av och an i hemmet görandes lite ditt och datt. Du behöver fokusera insatsen då du utför en vårstädning annars kommer det att ta en evighet.

Så hur gör du din vårstädningslista?

Ja, det första du bör göra är att gå runt i rum för rum och kolla vad du inte rengjort på länge. Detta inkluderar fläktar, under soffor, väggar etc. Glöm inte hörnen i taken.

Ett bra sätt att få bort spindelväv är helt enkelt med en sop. En sop når upp till toppen av väggen utan problem och innebär att du slipper klättra.

Gå igenom varje rum och gör en checklista på vad du bör göra. På så sätt kan du systematiskt städa igenom rum för rum och få allt utfört.

Om du försöker att vårstäda utan en checklista kommer du att gå från syssla till syssla utan att egentligen avsluta något av städjobben.

  1. Ett annat vårstädningstips är att se till att du använder de rätta rengöringsmedlen för jobbet.

Ett vanligt misstag som man gör när man städar (jag har också varit skyldigt till detta) är att man använder ett eller två allrengöringsmedel för att rengöra allt i hela huset. Detta är viktigt att veta angående vårstädningen, eftersom om du använder ett allrengöringsmedel så kan du spendera alldeles för mycket tid till att skrubba saker då du egentligen inte behöver.

Så vilka sorts rengöringsmedel bör jag använda till min vårstädning?

Du bör se till att du använder ett rengöringsmedel som är anpassat för jobbet. Till exempel, om du städar badrummet så bör du använda ett rengöringsmedel för badrum som är utformad för att ta bort exempelvis tvålbeläggningar. Om du inte använder det kommer du att spendera alldeles för mycket tid för att få din dusch ren.

Om du försöker att få golvet att få samma färg som det hade från början, se till att du använder ett golvrengöringsmedel och att du använder en skrubborste istället för en mopp. Du kommer att spendera mindre tid för att få ditt köksgolv rent om du använder dig av en skrubborste, istället för om du försöker få det glänsande rent med en mopp. Dessutom blir resultatet bättre.

  1. På vårstädningstipslistan finns också att måla väggarna.

Tekniskt sett så är detta inte städning, men att måla sina väggar är ett enkelt och billigt sätt att verkligen få hemmet att glänsa, och det är perfekt att göra på våren eftersom du kommer att behöva ha fönstren öppna då du målar.

Om du vill att ditt hem ska ha en lätt och luftig känsla, så välj en ljus färg. Har du hittat en mörk färg som du verkligen älskar, måla då en av dina fyra väggar i ett rum med den mörkare färgen och resten med en ljus färg. Kontrasten kommer slå med häpnad.

  1. Det bästa vårstädningstipset är att lära sig hur man snabbt städar huset.

Om du har blivit en mästare på att snabbt städa ditt hus så kommer dina vårstädningssysslor bli utförda i ett nafs och du kommer att ha massor med tid över att njuta av vårvädret, istället för att få ditt hus tillbaka i ett bra skick.

Jag har lärt mig att städa mitt hus snabbt ifrån en bok om snabbstädning, så mina vårstädningssysslor blir klara på en bråkdel av tiden som det förut tog mig att få dem gjorda. Så nu har jag mer tid att njuta av saker som jag älskar att göra, istället för det jag tycker är tråkigt att göra.

Men inte bara det, sen jag lärt mig konsten med att snabbt städa mitt hem, så behöver jag inte tråka ut oväntade gäster med att städa eller spendera hela dagen varje dag med att städa huset resten av året heller.