så väljer du den bästa flyttfirman

Tips för hur du undviker problem när du anlitar en flyttfirma

Många är rädda för att flytta. Ofta känner man sig orolig för att man har hört hemska skräckinjagande historier om stora dolda avgifter, trasiga möbler och värdesaker som hållits gisslan av oärliga flyttfirmor.

Även om dessa saker händer ibland så kan jag lova dig att det finns många fler väl ansedda flyttfirmor som du kan anlita istället, för en smidig flytt och en trevlig upplevelse. Det är lättare att undvika dessa problem om du tar dig ordentligt med tid för att hitta den rätta flyttfirman för dig.

10 enkla tips på hur du undviker problem när du anlitar en flyttfirma

  1. Att anlita en flyttfirma som inte verkar ha en plan för flytten är en vanlig anledning till att du får dålig erfarenhet. Många saker måste koordineras då du ska flytta och det krävs en god planering för att fixa det.
  2. Bestäm din budget och få med alla kostnader. Du bör inte glömma även den minsta lilla utgift när du planerar din flytt.
  3. Nästa sak att tänka på är att du anlitar en erfaren flyttfirma. Erfarna flyttare har kunskapen och är duktiga samt vet vad de gör.
  4. Om du inte känner dig trygg med flyttfirman så borde du inte anlita dem. Undvik också de som säger att de bara kan ge dig en offert online eller via telefon.
  5. Läs omdömen och recensioner om flyttfirman så att du hittar en flyttfirma som passar just dina behov. Lista de flyttfirmor som verkar mest intressanta och be dem sedan om en intervju hemma hos dig.
  6. De bästa offerterna är de som en representant från flyttfirman kan ge dig efter att varit hem till dig och sett vad du vill ha flyttat. Se till att alla saker är inkluderade i offerten så att du inte blir överraskad med några sista minuten kostnader på fakturan.
  7. Specificera de tjänster du vill ha såsom packning, på- och avlastning etc. Om du har några särskilda behov så är det bäst att du talar om det för flyttfirman. Undvik att ändra saker i sista minuten då det kan leda till sämre kvalité för dig.
  8. Få en skriftlig offert och diskutera allt som du inte förstår på den med flyttfirman. Jämför 2-3 olika offerter som du fått och förhandla sedan så du verkligen får det bästa erbjudandet. Skriv bara under kontraktet då du verkligen har bestämt dig.
  9. Allt som ska flyttas bör packas ordentligt. Sakerna bör packas olika beroende på deras storlek, form och material. Ömtåliga saker måste hanteras försiktigt och erfarna flyttare kan hjälpa dig att packa dem på ett systematiskt sätt som minimerar risken för skada.
  10. Dina saker bör lastas på och lastas av med försiktighet för att se till att de inte skadas. Om alla dessa steg följs då du ska flytta så kommer du lyckas med att få en smidig flyttupplevelse.